БДЖІЛЬНИЦТВО В УКРАЇНІ - головна сторінка

Бібліотечка журналу
АГРОСВІТ УКРАЇНИ.

Журнал "Агросвіт України" за підтримки інтернет-видання "Бджільництво в Україні"
запрошує переглянути деякі статті, які публікувались у нашому журналі. 
Розділ постійно поповнюється!

< ПРО ЖУРНАЛ | ПЕРЕЛІК СТАТЕЙ >




Бджолиний світ – журнал в журналі.

Починаючи з цього номера в журналі «Агросвіт України» буде друкуватися нова рубрика «Бджолиний світ» (журнал в журналі), яка не має аналогів серед періодичних видань.

Існує безліч пасічних видань, але ні одне з них не може вирішити навіть найпростіших проблемних питань бджільницької галузі – це запобігання отруєння бджіл і людей при обробці рослинних та садових культур отрутохімікатами, нанесення шкоди пасічним господарствам від спалення стерні зернових культур, кочівлі пасічних точків, популяризації вживання населенням бджолопродуктів, боротьба з фальсифікатом бджолиної продукції, реорганізація пасічних господарств в агротуристичні садиби (апітуризм), використання державної підтримки через обслуговуючі кооперативи тощо…

Головна причина криється в тому, що на сьогоднішній день ні Спілка пасічників України, ні ВГО «Братство бджолярів України», ні ВГО «Гільдія медоварів України» та інші громадські пасічні організації не розглядають проблеми бджільництва в комплексі з іншими галузями сільського господарства.

Ми продовжуємо жити вчорашнім днем, а точніше, умовно знаходимося в 60 - 80-х роках минулого століття, забуваючи про те, що маємо не радянський, а капіталістичний устрій нашої держави. А ще точніше – ми живемо в умовах не ринкової економіки, а в дикому капіталізмі, щось на зразок Америки 20-х років минулого століття.

В цих умовах потрібні нові комплексні підходи до вирішення проблем бджільницької галузі, які, на жаль, не під силу пасічним виданням.

Бджільництво не може успішно розвиватися без чіткої взаємодії з місцевими органами влади та з такими галузями як рослинництво, садівництво, овочівництво, тваринництво, аграрний туризм та іншими.

Яка скажемо користь від надрукованих статей в пасічних виданнях про буркун, гречку, ехінацею та інші медоноси, якщо це не читає агроном, зоотехнік, фермер, директор агрофірми, або коли розміщується інформація про лікувальні властивості меду та інших бджолопродуктів. Що, хіба від цього збільшиться споживання меду населенням країни??? Чи може фермери перестануть труїти бджіл та спалювати солому і бур’яни, якщо в пасічному виданні надрукувати про їх відповідальність перед Законом? Цей список можна продовжувати до безкінечності, але давайте перейдемо до справи.

Настав час, коли громадські бджільницькі організації мають переосмислити пріоритети розповсюдження корисної інформації.

Зі своєї сторони редакція журналу «Агросвіт України», заснувавши рубрику «Бджільницький світ» зробить все можливе щоб, вона була цікавою і корисною як для бджолярів-професіоналів та аматорів-початківців, так і для усіх читачів журналу, розвиваючи у суспільстві здоровий образ життя. Окрім цього ми постараємося вдихнути в життя своє бачення в вирішенні проблем бджільницької галузі. Тобто, це не тільки нова назва рубрики, а і нові підходи до вирішення проблемних питань. Надіємося на тісну співпрацю зі всіма зацікавленими сторонами.

Агросвіт України, №3, 2010 рік


"Агросвіт України" - це журнал рубрики якого створює не редакція, а самі читачі. Фактично це 5 журналів в одному, що сприяє налагодженню відносин між усіма фахівцями аграрного сектору. Тому у наших читачів немає необхідності передплачувати велику кількість специфічних видань.
Журнал виходить 12 разів на рік. Передплатний індекс 74572.

< ПРО ЖУРНАЛ | ПЕРЕЛІК СТАТЕЙ >



"БДЖІЛЬНИЦТВО В УКРАЇНІ" - ВАШ ВІРТУАЛЬНИЙ ДОВІДНИК І ПОРАДНИК.


bigmir)net TOP 100