БДЖІЛЬНИЦТВО В УКРАЇНІ - головна сторінка

Бібліотечка журналу
АГРОСВІТ УКРАЇНИ.

Журнал "Агросвіт України" за підтримки інтернет-видання "Бджільництво в Україні"
запрошує переглянути деякі статті, які публікувались у нашому журналі. 
Розділ постійно поповнюється!

< ПРО ЖУРНАЛ | ПЕРЕЛІК СТАТЕЙ >


Чи можна зберегти бджолосім'ї, тварин, птахів і людей
від отруєння отрутохімікатам?

Це запитання ставлять собі більшість бджолярів. На жаль, 2008 рік для багатьох пасік став роковим. Воно і не дивно. Посівні площі під озимий та ярий ріпак в 2008 році порівняно з 2007 роком зросли на 33,3%. Відповідно на 33,3% зросла вірогідність отруєння бджіл, тварин, птахів і навіть людей від впливу застосування хімічних препаратів - пестицидів на навколишнє середовище при знищенні шкідників ріпаку.

Редакція журналу «Агросвіт України» передбачила цю ситуацію і своєчасно надрукувала рекомендації щодо запобігання отруєння бджіл і людей, в яких загострила увагу дорадників, голів сільських рад, пасічників, фермерів, агрономів, ветеринарів, екологів, селян і дачників.
Багато читачів журналу, скориставшись цими рекомендаціями, своєчасно проінформували в своїй місцевості агрономів та фермерів і цим самим уникли негативних наслідків.

Окрім цього, редакція журналу «Агросвіт України» в районах, де передплачують журнал понад 300 чоловік, по кожному окремому факту отруєння бджіл, тварин і людей проводила журналістські розслідування на рівні значно вищому, ніж це роблять правоохоронні органи та прокуратура.
На 2009 рік редакція розробить нові рекомендації, які друкуватимуться в кількох номерах журналу, і де увага буде акцентована на технології вирощування і захисту ріпаку з мінімальними збитками для навколишнього середовища. Читачам необхідно довести це до агрономів, фермерів та голів сільських селищних рад.
Ми розуміємо, що цього замало і тому одночасно будуть зроблені деякі послаблення щодо журналістських розслідувань.

У разі отруєння бджіл, тварин, птиці отрутохімікатами редакція буде проводити журналістські розслідування з виїздом на місце, де в районах не менше 300 передплатників нашого журналу. Із них 25% можуть бути передплатниками газети «Пасека, пчела, здоровье». Ці вимоги стосуються і журналістських розслідувань стосовно земельних та інших питань.
Журналістські розслідування без виїзду на місце проводитимуться в районах, де не менше 150 передплатників журналу «Агросвіт України». В залік іде 33,3% передплатників газети «Пасека, пчела, здоровье». Тобто, має бути не менше 100 передплатників журналу «Агросвіт України» і 50 передплатників газети «Пасека, пчела, здоровье». Якщо одна людина передплачує журнал і газету, то в залік іде як 2 передплатники (зараховується тільки річна передплата), інші видання в залік не ідуть.
Ми розлідування проводили б і при меншій кількості передплатників, але фізично це неможливо. Редакційний штат обмежений. Чим більше передплатників, тим більший штат може утримувати редакція.

Звичайно, набрати 300 передплатників в районі серед пасічників складно, але ж інформація, яка надається в журналі, цікава для рибників, садівників, городників та тих, хто має домашніх тварин. З Нового року в журналі започаткована ще одна цікава рубрика «Школа агротуризму», яка важлива як для бджолярів, так і усім селянам, хто хоче на цьому заробляти гроші.

Отож, все залежить від Вас самих. Передплачуйте щомісячний журнал «Агросвіт України (передплатний індекс 74572, передплатна ціна на рік 47 грн 30 коп) і газету «Пасека, пчела, здоровье» (передплатний індекс 23762) і ми будемо раді Вам допомагати.

З повагою.
Головний редактор журналу
«Агросвіт України»
Володимир Тарасюк
 

Агросвіт України, №10 за 2008 рік

"Агросвіт України" - це журнал рубрики якого створює не редакція, а самі читачі. Фактично це 5 журналів в одному, що сприяє налагодженню відносин між усіма фахівцями аграрного сектору. Тому у наших читачів немає необхідності передплачувати велику кількість специфічних видань.
Журнал виходить 12 разів на рік. Передплатний індекс 74572.

< ПРО ЖУРНАЛ | ПЕРЕЛІК СТАТЕЙ >



"БДЖІЛЬНИЦТВО В УКРАЇНІ" - ВАШ ВІРТУАЛЬНИЙ ДОВІДНИК І ПОРАДНИК.


bigmir)net TOP 100