Бібліотечка журналу
Журнал "Агросвіт
України" за підтримки інтернет-видання "Бджільництво
в Україні"
< ПРО ЖУРНАЛ | ПЕРЕЛІК СТАТЕЙ > ЩОБ НЕ "ОБПЕКТИСЯ" НА СОЛОДКОМУ! Фальсифікація
меду — це додавання до бджолиного меду різних домішок або підміна натурального
меду іншими схожими на нього продуктами. Найчастіше в місцях безконтрольного
продажу за натуральний мед видають штучний мед і так званий інверт — суміш
меду, цукру й води Як домішки, які додають до натурального меду для збільшення
його маси, використовують сахарозу крохмаль, крейду, патоку, технічну ГЛЮКОЗУ,
борошно, желатин тощо. Іноді фальсифікацію можна встановити відразу — за
смаком (у фальсифікату він прісний, з присмаком цукрового сиропу, що переходить
у нудотно-солодкий) і запахом (аромат не виражений або нагадує запах старих
стільників). Але найчастіше обман можливо виявити тільки лабораторно-хімічним
аналізом меду, у процесі якого визначають вміст у випробуваному зразку
води, цукру, його оптичну активність, діастазне число, реакцію на гідроксиметилфурфурол
тощо, і потім порівнюють отримані результати з відповідними показниками
натурального меду, передбаченими державним стандартом.
«Агросвіт
України», №5, 2007
"Агросвіт України" - це
журнал рубрики якого створює не редакція, а самі читачі. Фактично це 5
журналів в одному, що сприяє налагодженню відносин між усіма фахівцями
аграрного сектору. Тому у наших читачів немає необхідності передплачувати
велику кількість специфічних видань.
< ПРО ЖУРНАЛ | ПЕРЕЛІК СТАТЕЙ >
"БДЖІЛЬНИЦТВО В УКРАЇНІ" - ВАШ ВІРТУАЛЬНИЙ ДОВІДНИК І ПОРАДНИК.
|